середа, 22 липня 2009 11:31

Винуватець ДТП, яке убило Пелиха, потрапив до психлікарні

Винуватець ДТП, яке убило Пелиха, потрапив до психлікарні

Водій автомобіля Honda Олег Кирилов, дорожньо-транспортна подія за участю якого призвела до загибелі журналіста Ігоря Пелиха, заявляє, що аварія трапилася не через те, що він був п"яний, а через епілептичний припадок. Щоб довести свою правоту, він проходить зараз перевірку в лікарні ім. Павлова.

Як стало відомо, учасницю аварії Інну, яка вижила в ДТП, вже виписали з 17-ої лікарні. Потерпіла вже встигла дати свідчення міліції - за її словами, Кирилов разом з компанією того вечора розпив карафу горілки.

Кирилов це повністю заперечує. У зв"язку з цим він змінив адвоката і тактику захисту. Він стверджує, що аварія трапилася не через те, що він був нетверезий, а через епілептичний припадок. Мовляв, такі проблеми зі здоров"ям у нього були і раніше.

"Слідство вважає, що це традиційний прийом, до якого вдаються винуватці ДТП. Адже у разі хвороби покарання може бути не 10 років в"язниці, як передбачає Кримінальний кодекс в таких випадках, а набагато м"якше", - розповів начальник прес-служби міліції Києва Володимир Поліщук.

За його словами, щоб довести, здоровий водій чи ні, його направили на стаціонарну психіатричну експертизу в лікарню ім. Павлова. Там його спостерігатимуть близько місяця, а потім доктори вирішуватимуть - симулянт він чи справді страждає на якусь хворобу. Якщо підтвердиться, що він хворіє, то тоді вже міліція з"ясовуватиме, де він проходив медогляд і чому отримував права.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжним для водія автомобіля Honda, дорожньо-транспортна подія за участю якого привела до загибелі журналіста Ігоря Пелиха, утримання під вартою до 15 липня.

За матеріалом Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «Винуватець ДТП, яке убило Пелиха, потрапив до психлікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути