неділя, 24 лютого 2013 12:44

Вінницьким військовим привезли мощі князя Володимира
7

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

До святкування Дня захисника Вітчизни військовим Вінниччини Українська Православна церква зробила подарунок. До військових частин області привезли мощі Святого Рівноапостольного князя Володимира.

"Вперше до наших частин привозять мощі. Це безумовно допоможе кожному з нас у духовному вихованні. Підніме рейтинг взаємодії та співпраці армії і церкви. Не завжди військовий має час і можливість відвідати церкву і поспілкуватися з священиком, приклонитися до святинь, ікон", - розповів командир військової частини А1660 у Вінниці

Святиня знаходилася в частинах по кілька годин, потім її перевозили до наступної.

"Дуже тісно перетинається історія армії з церквою. Про це кажуть події. Візьміть хоча б часи Великої Вітчизняної війни. 22 червня 1941 року, коли фашистська Германія напала на Радянський Союз, це був день всіх Святих землі Руської. Коли Германія програла битву під Москвою, 6 грудня цього ж року, святкували день Благовірного Олександра Невського. 19 січня 1944, коли була знята блокада з Ленінграду, це був день Хрещення Господнього. 6 травня, коли підписали пакт по капітуляцію Германії, це в 1945 році, був день Великомученика Георгія Побідоносця. І в цей же день православні відмічали Великдень", - зауважив Олександр Коротков.

Приклонитися до святині зібралися всіма частинами А1660 і А2656, що по вулиці Червоноармійській у Вінниці. Ікону з мощами спочатку виставили на плацу, потім перенесли до клубу. Кожному вірянину священики дарували іконки.

"Святині побували до цього по всім гарнізонами і військовими частинами Збройних Сил України. Не просто так для такого масштабного Хресного ходу обрали мощі саме Святого Рівноапостольного князя Володимира. Він проголошений Українською православною церквою небесним покровителем наших військових. Практика проведення хресного ходу з мощами по всім частинам України організовується вперше. Почали з Києва. Вже й встигли Крим пройти. Торік подібний хресний хід з мощами святих Костянтина та Олени провели по всім місцям відбування покарань", - розповів заступник начальника військового відділу Вінницької єпархії протоірей Сергій Ковтун.

Зараз ви читаєте новину «Вінницьким військовим привезли мощі князя Володимира». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути