Ексклюзиви
вівторок, 06 червня 2017 11:36

#вимагаю_медреформу: у мережі запустили флешмоб

#вимагаю_медреформу: у мережі запустили флешмоб
У мережі запустили флешмоб "Вимагаю медреформу". Фото - Facebook Уляни Супрун

У мережі запустили флешмоб #вимагаю_медреформу. Люди з усієї України діляться історіями про сумний досвід лікування в українських медустановах.

"Треба нагадати депутатам про реалії української медицини. Долучайтеся! Медреформа сьогодні - це питання нашої з вами безпеки. До кінця сесії депутати мають ухвалити урядові законопроекти та запустити медреформу", - написала у Facebook міністр охорони здоров'я Уляна Супрун.

Сотні людей почали розповідати історії про сумний досвід лікування, про те, як вмирали їхні діти, батьки, родичі, друзі. Додаючи, що систему потрібно міняти, аби таких ситуацій більше не було.

"1 квітня 2018 року виповнюється 20 років, як немає тата. Він помер від раку кори головного мозку. Я довго можу розповідати, як йому спочатку кілька місяців не могли поставити діагнозу. Лікар рекомендувала втирати в тіло борсуковий жир і краще харчуватися. Приблизно через півроку йому діагностували пневмонію. Ще кілька місяців кололи антибіотики. Чи варто говорити, що краще не ставало. Коли він уже зовсім був схожий на тінь, головний біль не знімався нічим і почалися порушення мови, його відправили на обстеження в інститут нейрохірургії. До його смерті залишалися три місяці", - пише Катерина Венжик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун пояснила, чому медицина буде частково платна

"Я бачила на власні очі, як вмирала моя дочка у столичній лікарні. Засобів реанімації не було. Невідкладна дитяча реанімаційна їхала занадто довго. У мене немає більше донечки", - розповіла Наталія Наумова-Реєнт.

Ще одна користувач зазначив, що говорити про систему охорони здоров'я в Україні, та ще й безкоштовну, можуть лише дурні і лицеміри.

Є ті, кому пощастило зустрітися з хорошими лікарями. Вони підтримують медреформу, щоб таких фахівців було якомога більше.

"Мені, на щастя, зустрічалися лікарі - справжні, професійні й талановиті. Ті, хто вміють і хочуть. Я вимагаю медреформу для них. Щоб вони отримувати гідну винагороду за свою роботу - офіційно і гордо. Більше і якісніше працюєш - більше отримуєш. Клієнти вам довіряють здоров'я і життя. Ви - їхня надія, тому заслуговуєте на можливість чесно реалізовувати свої вміння", - відзначив Дмитро Мотовилін.

Громадський рух "Чесно" провів спеціальне розслідування діяльності комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я. Результати шокують навіть неупередженого спостерігача. За 2,5 роки роботи до підписання довели лише три законопроекти, з яких два - це зміни до 2 статей чинних законів, де один подали 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «#вимагаю_медреформу: у мережі запустили флешмоб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути