понеділок, 27 вересня 2010 09:14

Військові кораблі ЄС оточують судно з захопленими українцями

Військові кораблі ЄС оточують судно з захопленими українцями
Захоплене піратами грецьке судно Lugela з українським екіпажем прямує до берегів Сомалі. Що відбувається на кораблі і як почувають себе моряки, поки невідомо.

За наявною інформацією, пірати забрали у заручників мобільні телефони і тримають екіпаж у одному з відсіків.

Поки оператор судна домовляється з піратами про суму викупу, військово-морське об"єднання Atlanta (спільна операція проти піратів з боку країн ЄС) відправила до берегів Сомалі свої сили. Вони йдуть за суховантажем, і не виключено, що найближчим часом розпочнеться операція зі звільнення заручників та штурм захопленого корабля.

У МЗС України повідомили, що вже проінформували родичів про інцидент.

"Посольство України в Греції (власник корабля – грецька компанія - ред.) вживає усіх заходів для подальшого з"ясування обставин інциденту, а також перебуває в постійному контакті з компанією-судновласником. Зараз співробітники нашого посольства намагаються вийти на контакт з піратами. Інших подробиць поки що немає", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, вантажний корабель Lugela, який перевозив сталь з Олександрії (Єгипет) до Маврикії, пірати захопили у суботу, 25 вересня. На борту судна – 12 українців.

" Все відбулося близько 4 ранку за місцевим часом. До суховантажу підпливли дві шхуни по 10 чоловіків у кожній. Як правило, у піратів є автомати Калашникова, гвинтівки і навіть гранатомети. Такі кораблі, як Lugela, просто подарунок для корсарів, адже вони мають дуже низькі борти, тому забратися на палубу не важко. Захоплення відбулося за лічені хвилини. Все, що встиг капітан, це подати сигнал SOS. На цьому зв"язок з кораблем обірвався", - розповів Михайло Войтенко, редактор сайту "Морський бюлетень" з Таїланду.

Комсомольская правда в Украине

Зараз ви читаєте новину «Військові кораблі ЄС оточують судно з захопленими українцями ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути