Ексклюзиви
пʼятниця, 10 серпня 2007 17:44

Відтепер для отримання 8 тисяч гривень на дитину потрібно 3 документи

Міністерство праці та соціальної політики спростило процедуру отримання одноразової допомоги при народженні дитини. Про це сьогодні журналістам повідомив міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв.

За словами міністра, "ми зменшили кількість довідок, які необхідно громадянам надати для отримання одноразової допомоги при народженні дитини. Це тільки три документи: заява, копія свідоцтва про народження та довідка з актів цивільного реєстру (ЗАГСів)".

Папієв також зазначив, що виплата допомоги здійснюється через органи соціального захисту і передбачена окремою статтею в держбюджеті.

Крім того, він нагадав, що відповідно до доручення прем"єр-міністра України Віктора Януковича міністерство в цілому спростило нарахування соціальних виплат, зокрема, це стосується отримання пільг та субсидій.

"Це зроблено для того, щоб громадяни не вистоювали величезні черги та не бігали від одного чиновника до іншого", - зазначив міністр.

Папієв також повідомив, що введено "єдине вікно" для нарахування соціальної допомоги. За його словами, громадянин надає заяву, а далі управління соціального захисту самостійно збирає всі необхідні довідки. Для цього використовується єдиний державний автоматизований реєстр, до якого внесені вже 18 млн. 200 тис. громадян, пише УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Відтепер для отримання 8 тисяч гривень на дитину потрібно 3 документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути