вівторок, 26 листопада 2013 01:03

"Ви хочете в Європу, бо ледачі! Йдіть працювати" - на вінницькому Євромайдані ледь не виникла бійка
11

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

25 листопада у Вінниці на площі Театральній знову зібрались люди на підтримку євроінтеграційного курсу України. Зібралось близько 100 вінничан без жодних партійних прапорів. Але спікерами були представники партій. Виступали також громадські діячі, студенти та звичайні вінничани.

Присутні не зважали на дощ, який пустився дужче з початком мітингу. Ті, хто приїхав з Києва, розповідали про свої враження.

"Такої маси народу я не бачив з часів Помаранчевої революції. Ми тоді казали "Разом нас багато, нас не подолати". Ті самі слова можна сказати й зараз. Тільки разом ми зможемо домогтися того, до чого прагнемо. Україна – це Європа! Україна – це Європа!" - виголошував один з виступаючих.

"Україна – це Європа!" - скандувала вся площа.

Щоб зігрітися, один з організаторів мітингу запропонував покричати гасла.

"Слава Україні – Героям слава", "Слава нації – Смерть ворогам!", "Банду геть!" - кілька разів вигукували мітингувальники.

Запрошували записуватись усіх бажаючих їхати в Київ на Євромайдан. Мовляв, дорогу, харчування та проживання забезпечать. Говорили про єдиний вірний шлях України – тільки у Європу.

"Що ви тут займаєтесь ораторським мистецтвом? Говорять, говорять. Хочете в Європу, бо ви ледачі. Нащо вам та Європа? Йдіть працюйте!" - зауважив з натовпу Сергій Копоратюк.

Одразу зі словами "Чого ти сюди прийшов?" на нього накинулись кілька жінок, що поряд стояли. Одна навіть відштовхнула Сергія. Той став кричати, що його не мають права й пальцем чіпати. І повинні дати можливість висловитись.

"Не чіпайте його, це провокація! Хай собі йде" - зауважив один зі спікерів.

Але Сергій добився мікрофону.

"Нащо вам та Європа? Нащо вам та Росія? Ви про себе подумайте. Відкривайте виробництво, працюйте, і життя налагодиться" - зазначив він.

"Де працювати? Назви адреси тих виробництв. Хіба у нас можна працювати? Ти знаєш, які у нас податки? А де можна в Україні знайти роботу? Де? Якщо є якась, то платять 2 тисячі. Як на них прожити?" - не вгавали його опоненти.

Вимагали, щоб він пішов і не заважав проводити мітинг. Відтіснили назад.

"За що ви тут стоїте? За Європу? Ви, що, ненормальні?" - не заспокоювався Копоратюк.

Один з чоловіків, що стояв поряд, не стерпів, штовхнув і вимагав вибачитись за те, що обізвав "ненормальними". Копоратюк теж вимагав його не чіпати. Ситуація загострилась, втрутився міліціонер, що спостерігав за мітингом. Відтоді конфлікт перейшов у дискусію.

За півтори години мітинг закінчився.

Зараз ви читаєте новину «"Ви хочете в Європу, бо ледачі! Йдіть працювати" - на вінницькому Євромайдані ледь не виникла бійка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути