четвер, 22 листопада 2007 13:48

Верховний суд Чилі виправдав родичів Піночета

Верховний суд Чилі зняв звинувачення в розкраданні державних коштів з родичів і наближених колишнього диктатора країни Августо Піночета.

Звинувачення вдови і чотирьох дітей Піночета були зняті у зв"язку з тим, що вони ніколи не були державними службовцями і, таким чином, не могли викрасти державні кошти. Звинувачення були зняті також з 8 наближених диктатора. Водночас суд залишив у силі звинувачення відносно двох юристів Піночета і його старшого сина Августо. Таким чином, Верховний суд підтвердив рішення апеляційного суду м. Сантьяго від 27 жовтня ц.р.

4 жовтня ц.р. вдова, п"ятеро дітей і 17 соратників А.Пиночета були арештовані за звинуваченням у зловживанні засобами, отриманими з рахунків колишнього диктатора в іноземних банках. За два дні родичі були звільнені під заставу.

Піночет, якого також неодноразово намагалися віддати під суд за порушення прав людини і розкрадання державних коштів, помер 10 грудня 2006 р. у віці 91 року. Він очолював військову хунту, яка перебувала при владі у Чилі у 1973-1990 рр. Піночет прийшов до влади у результаті воєнного перевороту, поваливши обраного президента Сальвадору Альєнде. В ході правління. Піночета близько 3 тис. чилійців загинули або пропали безвісти, близько 28 тис. піддалися тортурам, повідомляє Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд Чилі виправдав родичів Піночета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути