вівторок, 12 березня 2019 19:52

Верховна Рада розгляне петицію про легалізацію марихуани

Верховна Рада розгляне петицію про легалізацію марихуани
Електронну петицію про легалізацію марихуани підтримало понад 25 тисяч осіб. Фото: Turist

Електронна петиція про легалізацію марихуани в Україні набрала потрібну кількість голосів для розгляду у Верховній Раді.

У зверненні вимагається законодавчо врегулювати доступ пацієнтів до препаратів з канабісу при лікуванні хронічного болю та ряду інших хвороб. Пропозицію підтримали понад 25 тис. осіб.

"По всьому світу активно здійснюється реабілітація конопель, бо там ніколи (на відміну від України) не припинялася наукова робота щодо вивчення лікувальних властивостей цієї рослини. Водночас, в Україні усі канабіноїди знаходяться у списку речовин, які не можуть бути використані в медицині та наукових дослідженнях. Чинним законодавством передбачено кримінальне переслідування вченим, за дослідження терапевтичної цінності канабіноїдів, і лікарям, що наважаться полегшити стан хворих, а також пацієнтам — за реалізацію права людини на доступ до ефективного лікування", - йдеться в тексті заяви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим запивати ліки: поради Уляни Супрун

"Потрібно врегулювати законодавство, яке заперечує наукову істину. Вимагаємо полегшити страждання пацієнтів і захистити право громадян на гідне життя та доступ до сучасного і ефективного лікування", - наголошується у зверненні.

Легалізація в Україні марихуани (канабісу) в медичних цілях передбачатиме, що доступ до неї матимуть тільки важко хворі люди під жорстким контролем лікарів і правоохоронців. Про це розповів лікар, кандидат медичних наук Віктор Сидоренко.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада розгляне петицію про легалізацію марихуани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути