вівторок, 28 жовтня 2008 12:14

Велика Британія заборонить в"їзд всім іноземцям, підозрюваним в екстремізмі

В понеділок 27 жовтня міністр внутрішніх справ Великобританії Джекі Сміт представила в парламенті пакет урядових заходів, спрямованих на боротьбу з екстремізмом. Уряд має намір заборонити в"їзд до королівства всім іноземним громадянам, поміченим або підозрюваним в екстремізмі або пропаганді незаконних або громадсько небезпечних дій. У число персон нон грата потраплять і ультраправі політики, противники абортів і активісти природозахисних організацій.

Щоб потрапити до Великої Британії, цим особам доведеться розвіяти всі звинувачення, що висуваються проти них, і публічно спростувати приписувані їм екстремістські заяви, а також, при необхідності, публічно заявити про своє прийняття демократичних інститутів. "В"їзд до Великобританії - це честь, і я не хочу надавати цю честь особам, які ображають наші цінності і стандарти, щоб підірвати наш устрій життя", - заявила Сміт в своєму виступі.

Крім того, міністерство внутрішніх справ отримає право оповістити імена персон нон грата і причини, по яких їм було відмовлено у в"їзді. До цих пір цим особам гарантувалася анонімність. Джекі Сміт заявила про намір уряду "затаврувати ганьбою" деяких екстремістів, і додала, що уряд має право і надалі за своїм бажанням оповістити імена цих людей.

Як заявив лідер консерваторів Девід Кемерон, "основна проблема подібних помітних фокусів в тому, що вони нас нітрохи не убезпечать. Ці заходи не допоможуть боротися з екстремістами, які вже живуть в країні або проповідують через інтернет", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія заборонить в"їзд всім іноземцям, підозрюваним в екстремізмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути