неділя, 27 березня 2022 21:11

Велика Британія надала Україні найшвидші в світі ракети класу "земля-повітря"

Велика Британія надала Україні найшвидші в світі ракети класу "земля-повітря"
Велика Британія надала Україні ракетні комплекси власного виробництва. Фото - Twitter

Україна отримала від Великої Британії партію переносних зенітно-ракетних комплексів Starstreak - британського виробництва.

Про це заявив міністр оборони Бен Воллес в інтерв'ю The Mail.

Також міністр Воллес повідомив, що перші українські військові вже пройшли підготовку і тепер мають навики застосування Starstreak. Окрім того, він зауважив, що для українців також важливо забезпечити ремонт вже наявної техніки.

"Одна з найбільших проблем полягає в тому, що чим більше ви удосконалюєтеся в системах озброєнь, тим більше навчання вам потрібно для їх використання, тому основна увага має бути зосереджена на тому, щоб допомогти українцям або відремонтувати, або знайти російське чи радянське обладнання, яке вже у них є. Просто надання британських танків насправді не спрацює", – сказав Воллес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війну затягує Путін і його оточення - Зеленський

Раніше Велика Британія надала Збройним силам України понад 4000 протитанкових ракетних комплексів NLAW, щоб допомогти у боротьбі проти країни-окупанта.

Що відомо про Starstreak

Starstreak - британський переносний зенітно-ракетний комплекс, призначений для ураження вертольотів і літаків противника, що низько летять. Starstreak вважається найшвидшою у світі ракетою класу "земля-повітря" малої дальності. ПЗРК Starstreak може вражати повітряні цілі на висоті до 5 км.

Україну треба озброїти реактивними літаками, наступальною зброєю. Про це сказав президент Володимир Зеленський у зверненні під час благодійного концерту-телемарафон "Save Ukraine - StopWar". "Ми маємо тільки один варіант вибору. Перше - врятувати Україну, зберегти свободу у світі. Це російська війна проти волі, проти свободи. Друге - треба озброїти свободу реактивними літаками, наступальною зброєю", - сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія надала Україні найшвидші в світі ракети класу "земля-повітря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути