вівторок, 03 листопада 2009 12:43

Вчителі фізики вдосконалюються на адронному коллайдері

Вчителі фізики вдосконалюються на адронному коллайдері
Європейська організація ядерних досліджень (ЦЕРН) в понеділок відкриває наукову школу молодих вчителів фізики, в рамках якої більше сорока викладачів з російських шкіл зможуть відвідати Швейцарію і ближче познайомитися з дослідницькими проектами цього найбільшого світового центру фізики високих енергій.

Як говориться в повідомленні на сайті проекту, організаторами школи є ЦЕРН і Об"єднаний інститут ядерних досліджень (ОІЯД, Дубна, Росія) за підтримки Міністерства освіти та науки РФ і Роснаука. Її проведення фінансується ЦЕРНом і ОІЯД, а також вона проходить за рахунок коштів ФЦП "Наукові та науково-педагогічні кадри інноваційної Росії" на 2009-2013 роки.

Взяти участь у школі змогли вчителя фізики середніх і спеціальних шкіл у віці до 35 років, що пройшли конкурсний відбір.

Програма школи включає лекції, присвячені сучасним теоріям в сфері фізики елементарних частинок, прикладних аспектів цієї галузі науки, основним принципам і останнім досягненням у техніці фізичних експериментів, а також конкретним дослідницьким програмам в ЦЕРНі, зокрема, на найвідомішій його установці - Великому адронному колайдері .

Школа завершиться в суботу, 7 листопада. Російські вчителі зможуть оглянути експериментальні установки, зустрітися з фізиками в робочій і неформальній обстановці. Лекції та екскурсії російською мовою для них проводять співробітники ЦЕРНу та ОІЯД.

За матеріалом: РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Вчителі фізики вдосконалюються на адронному коллайдері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути