пʼятниця, 19 липня 2019 02:42

Вбивство Гандзюк: Вироки обвинуваченим набрали чинності

Вбивство Гандзюк: Вироки обвинуваченим набрали чинності
Активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. Фото: УНІАН

Вироки п'ятьом обвинуваченим у вбивстві активістки Катерини Гандзюк набрав чинності.

Це сталося після того, як Дніпровський апеляційний суд повернув заявникам апеляційні скарги, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Скарги подали адвокати фігурантів справи Гандзюк Владислава Мангера, Олексія Левіна та Миколи Ставицького, які не були засуджені. Суддя мотивував своє рішення тим, що у вироках обвинуваченим не згадуються прізвища Мангера та Левіна, а що стосується Ставицького, то хоч його прізвище та ініціали у вироку є, проте обвинувачень проти нього судове рішення не містить.

"Вирок стосується виключно обвинувачення особам, які уклали угоду про визнання винуватості. Дослідження та оцінку правомірності дій інших осіб, які таку угоду не укладали, суд не здійснював", – йдеться в ухвалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вироки вбивцям Катерини Гандзюк переглянуть

Документ набрав законної сили 18 липня і може бути оскаржений у Верховному суді протягом трьох місяців.

31 липня 2018 року у Херсоні стався напад на активістку Катерину Гандзюк. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Жінка отримала опіки 30% тіла. Від отриманих опіків Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство.

На початку червня організатор та чотири виконавці вбивства визнали свою провину та погодились на угоду зі слідством. 6 червня суд затвердив цю угоду. Безпосередній виконавець за версією слідства - Микита Грабчук, співучасники - Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський та Віктор Горбунов. Сергія Торбіна обвинувачення вважає підбурювачем. Їх засудили на терміни від 3 до 6,5 років в'язниці. Найбільші терміни отримали Торбін та Грабчук, решта - 3-4 роки ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство Гандзюк: Вироки обвинуваченим набрали чинності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути