понеділок, 26 лютого 2007 15:27

Вбито ще одну російську туристку. Цього разу в Китаї

У китайському місті Хейхе напали на двох російських туристок: вони отримали ножові поранення, одна з них померла. Про це повідомляє прес-служба адміністрації Амурської області Росії.

Інцидент стався увечері 25 лютого. Відомо, що у загиблої жінки - мешканки села Лермонтовка Тамбовського району Амурської області Ніни Щербакової - злочинець викрав сумку. Її супутниця Світлана Кутузова була поранена в плече.

Це вже другий випадок за останні 3 дні вбивства російський туристок. Перший стався на пляжі курорту Таїланду Паттайя близько 4-5 годин ранку 24 лютого.

30-річну Тетяну Цимфер і 25-річну Любов Свіркову знайшли застреленими на прилеглому до самої Паттайї курорті Джомтін.

Перегляд записів, зроблених камерами спостереження, показало, як "високий чоловік невизначеної національності" зупинив мотоцикл біля доріжки на пляж, підбіг до російських туристок, що лежали там, відкрив по ним вогонь з пістолета, а потім утік з місця злочину.



На тілах жертви не виявлено слідів боротьби і насильства. Мабуть, вони не встигли помітити вбивцю. Поряд знаходилися недопиті напої, мобільний телефон та особисті речі дівчат.

Дівчата зупинилися у готелі Dragon beach resort і мали від"їжджати з курорту 3 березня.

Поліція відкидає можливість того, що вбивство було здійснене з метою пограбування, і дотримується версії, що його здійснив член підліткової банди. Дві основні версії припускають, що росіянки або стали мимовільними свідками іншого злочину, за що і поплатилися життями, або їх убив знехтуваний прихильник.

Слідчі знайшли на піску поряд з пляжними шезлонгами відбитки взуття військового зразка: не виключено, що ці сліди можуть належати вбивці. Поліція припустила, що він був членом одного з молодіжних угрупувань - інші зазвичай ходять босоніж або у капцях. На місці злочину було знайдено і гільзи: невідомий зробив чотири постріли з 9-міліметрового пістолета.

За надання інформації, яка привела б до арешту вбивці, призначена нагорода у сто тисяч батів Таїланду (близько $3 тис.).

За матеріалами: Lenta.ru, NEWSru.




Зараз ви читаєте новину «Вбито ще одну російську туристку. Цього разу в Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути