Ексклюзиви
пʼятниця, 20 лютого 2009 17:05

Вашингтон закликає Москву скоріше знайти вбивць Політковської

Вашингтон закликає Москву скоріше знайти вбивць Політковської
США висловлюють співчуття у зв"язку з тим, що вбивство російської журналістки Ганни Політковської як і раніше залишається нерозкритим, заявив в четвер журналістам представник Держдепартаменту США. "Ми закликаємо Росію зробити все можливе, щоб знайти винних і віддати їх в руки правосуддя якомога швидше", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що глава американського зовнішньополітичного відомства Хіларі Клінтон, вочевидь, зустрінеться зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим 6 березня в Женеві.

Серед тем, які, ймовірно, підніме Клінтон під час цієї зустрічі, американські ЗМІ називають питання захисту прав людини та перебіг розслідування вбивства Політковської.

Оглядач "Нової газети" Ганна Політковська була убита 7 жовтня 2006 року увечері в під"їзді будинку на Лісовій вулиці в Москві, де вона винаймала квартиру. В якості основної слідство розглядає версію, пов"язану з професійною діяльністю журналістки.

Нагадаємо, в четвер присяжні Московського окружного військового суду, де розглядалася справа, винесли одноголосний вердикт, що ніхто з обвинувачених не причетний до вбивства Ганни Політковської. Слідству вдалося довести тільки факт вбивства Політковської, вважають присяжні.

Після винесення вердикту фігуранти справи - брати Ібрагім та Джабраїл Махмудови і колишній співробітник МВС Сергій Хаджікурбанов - були звільнені з-під варти в залі суду.

За матеріалами РИА "Новости", Известия

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон закликає Москву скоріше знайти вбивць Політковської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути