неділя, 27 лютого 2022 12:44

"Вас не звали" — генпрокурорка України звернулася до росіян та Путіна

"Вас не звали" — генпрокурорка України звернулася до росіян та Путіна
Фото: скрін з відео

Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова звернулася до громадян Росії, попередивши, що військові злочини не мають термінів давності.

За її словами, якщо вони не припинять розпочату Кремлем війну, то будуть її співучасниками та посібниками, сказала вона у своєму зверненні.

"Війська агресора завдали сотні ударів крилатими та балістичними ракетами по цивільному населенню. Десятки таких ударів були направлені на дитячі садки та школи, лікарні, де знаходилися найменші українці", — сказала Венедіктова.

Також генпрокурорка відповіла на закид про націоналістів.

"А націоналісти – ми всі. Націоналісти – українці від Керчі, Донецька та до Львова, Ужгорода та Тернополя. Націоналісти – це ті, хто любить свою батьківщину", — сказала вона.

"І ми на своїй землі. У своїй країні. І вас не кликали. І нічого не зробили такого, щоби прийшов брудний російський танк. Наша нація зшивається та міцніє. І ми переможемо! Ви не маєте шансів. Ми все одно переможемо. Тому що за нами правда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У ворога лишилася одна-дві спроби" - Офіс президента

Громадянин Путін. Зазвичай я не називаю прізвища та шаную презумпцію невинності. Але не у вашому випадку. Ми доведемо у справедливому суді, що ви вбивця та головний військовий злочинець 21 століття. Це я вам офіційно заявляю. Як генеральний прокурор суверенної держави Україна у своїх межах, а не у ваших. Як можливий майбутній головний державний обвинувач у міжнародному суді. Прийде час - ми скажемо вам це в Гаазі в очі", — підсумувала Венедіктова.

Президент Володимир Зеленський закликав громадян Білорусі зробити правильний вибір на референдумі, який сьогодні почався в країні.

Зараз ви читаєте новину «"Вас не звали" — генпрокурорка України звернулася до росіян та Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути