неділя, 27 лютого 2022 11:18

"У ворога лишилася одна-дві спроби" - Офіс президента

"У ворога лишилася одна-дві спроби" - Офіс президента
Російські окупанти деморалізовані і не можуть далі наступати. Фото: соцмережі

Російські війська деморалізовані і не починають активних наступальних дій. Про це на брифінгу завив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович, передає Gazeta.ua.

"Зранку було лише дві спроби: невеличке скупчення противника порядка 8-12 автомобілів намагалися пройти в глибину Харкова. Їх оточили і вже наполовину знищили. Не вірте "вкидам", що Харків атакують, що він упав. Харків'яни тримають оборону і знищують ворога", - зазначив він.

За його словами, ворог намагався просунутися і в бік столиці.

"Але потрапив під потужний авіаційний ракетний удар Збройних сил. Противник дезорганізований і зараз невеличкі його сили намагаються провести розвідку в бік міста Ірпінь. Збройні сили контролюють ситуацію, знищують ворога. До цього підключилися місцеві жителі і частину техніки ворога спалили коктейлями Молотова в Бучі", - розповів Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Криму збирають "гарматне м'ясо" для відправки на материкову Україну - Геращенко

Він додав, що російські окупанти не можуть просунутися далі і на південному напрямку. Ми не втратили інііативу.

"В окупантів залишилася одна-дві спроби наступати. За оцінкою військових фахівців, втрати, яких вони зазнали і спротив нашого війська та народу - зірвали їхні плани. Це показує, що подальші плани наступальних дій в Україні - марні. Вони перші виступили в публічному просторі за перемовини. Це означає, що ручки у них розв'язалися, як кажуть боксери", - наголосив Арестович.

Також звернувся про цивільних - про всіх підозрілих осіб повідомляти в поліцію. Самостійно не намагатися силою затримувати їх.

Президент РФ Володимир Путін близько 4:00 24 лютого розв'язав повномасштабну війну Росії проти України. У різних містах нашої держави лунають вибухи. Ворог атакував прикордонні підрозділи, прикордонні наряди та пункти пропуску. Атаки відбуваються з застосуванням артилерії, важкої техніки й стрілецької зброї. Тут ворог зазнає нищівних втрат по техніці і живою силою. Вже відомо про смерть понад 3500 російських військових.

Зараз ви читаєте новину «"У ворога лишилася одна-дві спроби" - Офіс президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути