четвер, 24 січня 2008 18:02

Вакцину від сказу тваринам колють безплатно

9 січня на вул. Малиновського в Чернігові перехожі знайшли мертву лисицю. Її загризли собаки. Тварина виявилася скаженою.

Спеціальна бригада комунального автотранспортного підприємства ловила лисицю ще з 3 січня поблизу вулиць Рокосовського та Одинцова. Руда встигла покусати двох перехожих.

Цього ж дня, після підтвердження сказу в тварини, приписом головного держветінспектора міста Валентини Пономаренко в зоні можливого зараження запровадили карантин. Епіцентром є вулиця 50 років СРСР і прилеглі до неї: Пухова, Одинцова, Рокосовського, Павлова, частково — Гетьмана Полуботка, просп. Перемоги.

— Зараз працівники ветеринарної та санітарної служб міста роблять домашнім тваринам чернігівців щеплення від сказу, — каже заступник начальника міського управління ветмедицини Ірина Тимошина, 37 років. — Та люди реагують по-різному. Хтось із розумінням, а дехто принципово не дає колоти улюбленців. Коли розклеювали оголошення про небезпеку сказу та необхідність щеплення тварин, деякі мешканці погрожували позривати їх. Казали, щоб не ходили й не рекламували своїх препаратів.

Щеплення проводяться безплатно. Вакцину тварині можуть увести вдома або у ветлікарні. Тих, хто відмовився від вакцинації, ветеринари відмічають у журналі.

Вулиця Малиновського розташована на околиці Чернігова. Помічаємо тут зграю бродячих собак. На вулиці Одинцова, що теж потрапила в карантинну зону, на вхідних дверях багатоповерхівок розклеєні повідомлення про сказ. Декілька людей вигулюють собак.

— Мій пес Ден уже щеплений від сказу, — говорить Микола Ковальчук, 75 років. — Ми за цим слідкуємо.

Зараз ви читаєте новину «Вакцину від сказу тваринам колють безплатно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути