субота, 28 липня 2007 12:50

В Яремче розпочався Міжнародний гуцульський фестиваль

Сьогодні в місті Яремче Івано-Франківської області на стадіоні урочисто розпочався XVII Міжнародний гуцульський фестиваль.

Учасники у гуцульських строях, вишиванках пройшли урочистою ходою від Майдану Свободи до стадіону Яремче. Проведення фестивалю співпало зі святкуванням 220-ї річниці міста.

На міському стадіоні проходять конкурсні програми колективів-учасників та мистецькі програми гостей фестивалю, ввечері відбудуться творчі зустрічі в селах Яремчанщини, показ моделей гуцульського строю на Майдані Свободи, конкурс на кращий гуцульський костюм, кращий традиційний гуцульський транспорт, кращу гуцульську страву, показ відеопродукції "Яремче — гуцульська перлина", масові гуляння.

Завтра вранці у Яремче відбудеться святкове богослужіння біля храму Різдва Івана Хрестителя, гуцульські спортивні забави, гала-концерт переможців фестивалю на центральній сцені з врученням дипломів та подяк

О 16.00 відбудеться урочисте закриття Міжнародного гуцульського фестивалю, передача фестивальної естафети делегації міста Вижниця Чернівецької області, а також гала-концерт за участю зірок української естради.

У концерті з нагоди Дня міста Яремче планують взяти участь гурти "ВВ", "Гайдамаки", "Світязь", "Дзвони", "Ватра", "Н2О", виконавці Руслана, Ані Лорак, Віталій Козловський, Богдан Сташків, Ірина Лончина, гуморист Микола Савчук, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Яремче розпочався Міжнародний гуцульський фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути