понеділок, 12 серпня 2013 21:25

В Умані з хасидів вимагають 80 тисяч гривень на воду

В Умані з хасидів вимагають 80 тисяч гривень на воду
Фото: gazeta.ua

В Умані на Черкащині міська влада вимагає від паломників-хасидів, які мають приїхати на святкування свого Нового року у вересні, додаткову плату за воду. Паломники скаржаться, що у випадку якщо не заплатять суму біля 80 тисяч гривень, в район паломництва вода буде постачатися погодинно, а не цілодобово.

У місті проблема з водопостачанням. У більшості районів вода подається погодинно — по три години вранці та ввечері. У період юдейського Нового року в район паломництва хасидів воду подавали щороку цілодобово.

"Я не можу зрозуміти, чому маємо платити додатково за воду, - каже представник благодійного фонду Рабі Нахмана в Умані Шимон Бускіла. - У всіх будинках є лічильники на воду, у багатоповерхових будинках майже в кожній квартирі є лічильник, якщо нема в квартирі — є загальнобудинковий. Хасиди платять за оренду житла власникам, а ті розраховуються за воду. Чомусь водоканал вимагає з нас гроші на те, щоб вода була в період паломництва. Але ми заплатимо і власники квартир теж заплатять. За ту саму воду будемо платити двічі".

Керівник місцевого "Водоканалу" Станіслав Марков ситуацію коментувати відмовився, посилаючись на те що у відпустці. А мер Умані Юрій Бодров каже, що беруть гроші законно.

"Ніхто двічі платити не буде. Не у всіх будинках є лічильники і хтось має розрахуватися за воду, яку використають паломники", - сказав він.

До святкування залишилося менше місяця, якщо проблему з водою не вирішать, то місцеві жителі не зможуть заробити на оренді квартир.

"Багато квартир здаються на 4 поверсі і вище. Їх знімають паломники неохоче. Якщо не буде цілодобового водопостачання, там ніхто не житиме," - каже представник фонду.

Цього року в Умані очікують біля 25 тисяч паломників.

Зараз ви читаєте новину «В Умані з хасидів вимагають 80 тисяч гривень на воду ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути