Ексклюзиви
пʼятниця, 16 квітня 2021 11:45

В Україну прибула перша партія Covid-вакцини Pfizer
4

В Україну сьогодні прибула перша партія вакцини проти Covid-19 компаній Pfizer і BioNTech. Спецрейс доправив до Києва 117 тис. доз, якими планують щеплювати мешканців і працівників будинків для літніх людей.

Також препаратом Pfizer планують вакцинувати працівників Державної служби надзвичайних ситуацій і Державної прикордонної служби, повідомляє "РБК-Україна".

Це не всі дози вакцини Pfizer, які має отримати Україна за механізмом COVAX. До кінця травня в країну мають привезти майже 1,7 млн доз вакцин Pfizer та AstraZeneca південнокорейського виробництва. Загалом COVAX має надати Україні 8 млн доз препаратів від різних виробників, яких вистачить для вакцинації 4 млн українців.

Фото: Віталій Носач, "РБК-Україна"

Вакцина Pfizer потрапила в список для екстреного використання ВООЗ і схвалена в США, Великобританії, Канаді та ЄС. У Канаді вакцина Pfizer показала 95% ефективності поміж осіб віком понад 16 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада заявила про зв'язок вакцини AstraZeneca із виникненням тромбозу

Українці, які хочуть вакцинуватися від Covid-19, але не входять у пріоритетні групи ризику, влаштовують полювання за залишковими дозами препаратів. Вакцинуватися таким чином можуть навіть ті, хто не уклав декларацію із сімейним лікарем. Потрібно лише зателефонувати в найближчу поліклініку, де проводять щеплення, і сказати, що хочете отримати залишкову дозу.

Зараз ви читаєте новину «В Україну прибула перша партія Covid-вакцини Pfizer». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути