Ексклюзиви
пʼятниця, 10 липня 2020 18:10

В Україні збудують найбільший вітропарк в Європі: назвали терміни

В Україні збудують найбільший вітропарк в Європі: назвали терміни
Норвежці побудують на Запоріжжі найбільший в Європі вітропарк. Фото: Reuters

У жовтні 2020 року норвезька компанія NBT почне будівництво вітрової електростанції Зофія в Запорізькій області, яка стане найбільшою в Європі.

За попередньою інформацією, загальна потужність електростанції становитиме 792,5 МВт. Про це повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

"У грудні 2019 року між Запорізькою ОДА та компанією NBT був підписаний договір про співпрацю, у рамках якого були досягнуті домовленості про залучення інвестицій в інфраструктуру регіону на загальну суму 1,2 млрд євро. Реалізація проекту планується до кінця 2022 року", - зазначили чиновники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як карантин вплинув на споживання електроенергії в Україні

Будівництво вітропарку Зофія фінансуватиме банк JP Morgan. Водночас, відбуватиметься залучення світових фінансових інститутів й експертів.

"На сьогодні розроблена проектна документація, отримані висновки про вплив на довкілля. Підписані угоди про виконання генеральних підрядних робіт з китайською корпорацією СЕТ. Проводяться роботи з коригування проектних і дозвільних документів у зв'язку зі зміною постачальників вітрогенераторів і збільшення їхньої потужності", - сказано в повідомленні.

У Зеленодольській об'єднаній територіальній громаді на Дніпропетровщині запустили сонячну електростанцію потужністю у 19,9 МВт. Має понад 58 тис. модулів і 112 інверторів — приладів, що здатні перетворювати отримувану енергію на струм.

Зараз ви читаєте новину «В Україні збудують найбільший вітропарк в Європі: назвали терміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути