Ексклюзиви
середа, 10 липня 2013 15:14

В Україні збиратимуть гроші на книги для незрячих дітей

В Україні збиратимуть гроші на книги для незрячих дітей
Фото: radiosvoboda.org

9 липня в Україні стартував всеукраїнський благодійний проект "Читати на рівних". В рамках проекту планують збирати гроші на виготовлення книг шрифтом Брайля для незрячих та слабозорих дітей. Його ініціювала "Національна Асамблея інвалідів України" спільно з Українською Асоціацією видавців періодичної преси.

"За останні вісім років видали лише одну художню книжку шрифтом Брайля, а за програмою міністерства освіти у 2011 році не побачив світ жоден із 18 запланованих підручників, - каже голова Комітету Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, голова Всеукраїнського громадського об'єднання "Національна Асамблея інвалідів України" Валерій Сушкевич, 59 років. - У спеціалізованих інтернатах незрячі діти лише на 10-15 відсотків забезпечені підручниками, які здебільшого видали ще за радянських часів."

"Ми одразу відгукнулися на ініціативу "Національної Асамблеї інвалідів України", оскільки усвідомлюємо необхідність читання книжок незрячими дітьми", - каже генеральний директор Української Асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорєлов.

В асоціацію входять приблизно 350 газет та журналів і 150 інформаційних сайтів. Першою, імовірно, видадуть книжку Івана Франка "Лисиця та журавель", каже директор видавничого дому Perekhid Publishing House Олена Лобова. Рекламну кампанію у ЗМІ зі збору коштів розпочнуть у вересні та жовтні. Щоб до кінця року видати 4200 примірників, планують зібрати 2 млн грн. Зрячий українець у середньому за рік читає 12 книг, а користувач спеціалізованої бібліотеки для сліпих - 50, підрахували у Центральній бібліотеці для сліпих ім. Островського.

Зараз ви читаєте новину «В Україні збиратимуть гроші на книги для незрячих дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути