Ексклюзиви
неділя, 16 травня 2010 17:30

В Україні впали ціни на зерно

В Україні впали ціни на зерно

За тонну зерна в Україні зернотрейдери платять на 200 – 300 гривень меньше, ніж восени та взимку. Тонну зерна третього сорту можна продати за 800 гривень. Взимку ціна була трохи більше 1 тисячі гривень.

"Зернотрейдери зменшили закупівельні ціни на зерно, через те, що держава й досі не повернула нам ПДВ. – каже президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко. – В такому випадку ми вимушені закладати неповернене нам ПДВ і знижувати на нього ціну за зерно".

За його словами експортери мають 25% від експорту зерна за кордон. Загалом держава вже винна їм 56% ПДВ за експортоване зерно. Через такі борги трейдери страхуються і недоплачують селянам по 20%. З початку року селяни втратили через це 4 мільярди гривень.

Аграрний фонд до липня має намір реалізувати запаси зерна, аби звільнити місце для запасів нового врожаю. Всього в Аграрному фонді 1,5 мільйонів тонн зерна, загальною вартістю 3,150 мільярдів гривень.

"Через зниження цін на зерно, Аграрний фонд недоотримає 700 мільйонів гривень". – прокоментував Міністр Аграрної політики Микола Присяжнюк.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Україні впали ціни на зерно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути