Ексклюзиви
четвер, 10 лютого 2022 18:21

В Україні стартували масштабні військові навчання "Заметіль-2022": фото та відео
7

В Україні розпочались планові командно-штабні навчання "Заметіль-2022".

Триватимуть протягом лютого на визначених військових полігонах по всій території держави. Про це повідомила пресслужба Збройних сил України 10 лютого.

Фото: ЗСУ

Завданням навчань є спільна робота структурних підрозділів органів управління. Також відпрацювання питань управління угрупованнями військ під час ведення операції сил оборони, повідомив командувача об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенанта Сергій Наєв.

"Дані військові маневри є продовженням оперативного збору з керівним складом командування, представниками органів військового управління ЗСУ, а також інших складових сектору оборони та безпеки. Вони мають на меті підтримання індивідуальних спроможностей, формування необхідного рівня теоретичних знань, умінь та фахової майстерності під час планування застосування, всебічного забезпечення угрупувань військ та управління ними у ході ведення операції Сил оборони", - наголосив Наєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий табір РФ біля кордонів України "потонув" у багнюці: курйозне відео

Під час практичних дій всі без виключення командири військових частин та начальники мають можливість продемонструвати набуті спроможності щодо організації планування операцій, а також способи ведення оборонних, зокрема асиметричних дій.

"По завершенню навчань має бути досягнена злагодженість дій командування з органами військового управління ЗСУ та інших складових сил оборони та безпеки під час ведення операцій за основними принципами, стандартами та штабними процедурами, що прийняті у державах-членах НАТО", - підкреслив Наєв.

Військові навчанні "Заметіль 2022" - дзеркальні спільним навчанням Білорусі та Росії "Союзна рішучість-2022". Навчання "Заметіль" триватимуть до 20 лютого у різних регіонах держави, щоб підготуватися до ймовірного повномасштабного наступу армії Російської Федерації.

У Білорусі 10 лютого також розпочалася активна фаза військових навчань "Союзна рішучість-2022" за участі армії Росії. Залучили органи управління, підрозділи та військові частини Східного військового округу РФ і збройних сил Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стартували масштабні військові навчання "Заметіль-2022": фото та відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути