Ексклюзиви
вівторок, 08 лютого 2022 14:11

Україна проведе військові навчання "дзеркально" Білорусі та РФ

Україна проведе військові навчання "дзеркально" Білорусі та РФ
Україна готує своє військо і проведе навчання паралельно з заявленими Росією та Білоруссю спільними навчаннями. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Україна протягом 10-20 лютого проводитиме навчання у різних регіонах держави, щоб підготуватися до ймовірного повномасштабного наступу армії Російської Федерації.

Росія ще не сформувала "ударного угруповання" біля кордонів України, але може зробити це, заявив міністр оборони Олексій Резніков в ефірі програми "Свобода слова на ICTV" увечері 7 лютого.

"Станом на сьогодні вздовж усіх українських кордонів з боку РФ, Білорусі та тимчасово окупованих територій перебуває 119 тис. вояків наземного компоненту, якщо додати повітряний та морський компонент – це буде 140 тис. Це 72 батальонно-тактичні групи, з яких 11 - у Білорусі", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС назвали головний сценарій агресії РФ в Україні

Україна готує своє військо і проведе навчання паралельно з заявленими Росією та Білоруссю спільними навчаннями "Союзна рішучість".

"Українські Збройні сили теж працюють. У нас дзеркально відбуваються вже навчання. Я назву місця, де вони відбуватимуться. Це Рівне, Ковель, Овруч, Широкий Лан, Олешківські піски, Чугуїв, Чернігів, Суми, Одеса. І це тільки полігони, а ще будуть окремі майданчики, де відбуватимуться навчання українських Збройних сил з відпрацюванням можливості застосування українських і Bayraktar, і Javelin, і NLAW, які ми нещодавно отримали від Британії", - додав Резніков.

Білорусь і Росія відпрацьовуватимуть на навчаннях "Союзна рішучість" захист білорусько-українського кордону.

Російські війська у Білорусі, окупованому Криму та західних областях Росії показали на супутникових фото. Там ставлять намети й збільшують кількість військової техніки, зокрема ракетних комплексів "Іскандер-М". На багатьох полігонах виявили ознаки навчального застосування артилерії та техніки. Дивізіон зенітного ракетного комплексу С-400 "Тріумф" прибув на полігон у Брестській області Білорусі зі Східного військового округу РФ. А у Воронезькій області Росії, що примикає до східного кордону України, пройшли навчання для авіації та протиповітряної оборони, повідомило міністерство оборони РФ.

Зараз ви читаєте новину «Україна проведе військові навчання "дзеркально" Білорусі та РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути