Ексклюзиви
середа, 02 березня 2011 08:57

В Україні школярі ходять на уроки п'яними - європейські ЗМІ

В Україні школярі ходять на уроки п'яними - європейські ЗМІ

Майже 100% українських школярів у віці від 14 до 16 років щодня вживають алкоголь і палять - в жодній європейській країні не палять і не п'ють в таких кількостях. У результаті багато українських чоловіків часто не доживають і до пенсійного віку, пише SPIEGEL ONLINE.

Тим не менше, люди, які намагаються боротися із згубними пристрастями нації, не знаходять підтримки у влади. Наприклад, Костянтин Красовський мріє про те, що міністерство охорони здоров'я України перетворить державу на країну "некурців".

Однак його ідея не має широкої підтримки навіть серед населення - на інтернет-форумах Красовського звинуватили в спробах зруйнувати українську культуру, зауважує німецьке видання.

"Ніхто не може заборонити мені курити", - каже продавець невеликого магазину комп'ютерної техніки, який кілька разів в день виходить з колегою на перекур. "Без сигарети неможливо розслабитися", - підтримує його друг.

Паління в громадських місцях і деяких ресторанах в Україні заборонено, крім того, діє досить жорстка заборона на рекламу алкогольної продукції. Але всього цього недостатньо для зміни менталітету, наголошують ЗМІ.

Опитування, проведене в місті Вінниця, видання називає прикладом, де висвічуються безнадійність боротьби проти цього зла. Майже 100% школярів у віці від 14 до 16 років щодня вживають алкоголь і палять. Викладач Ірина Руденко називає буденним фактом те, що частина її учнів приходить на уроки п'яними.

Скрізь в країні продаються міцні алкогольні напої, а пиво вважається цілком повсякденним напоєм.

Згідно з офіційними статистичними даними за 2008 рік, близько 30% чоловіків в Україні стають алкоголіками у віці 25-30 років. Крім того, ніде в Європі ціна на алкоголь і тютюн не є настільки низькою, як в Україні, відзначає видання.

Нагадаємо, Україна займає друге місце за рівнем смертності від зловживання алкоголем (включно з алкогольним психозом) у всьому Європейському регіоні ВООЗ та поступається першістю лише Естонії.

Зараз ви читаєте новину «В Україні школярі ходять на уроки п'яними - європейські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути