Ексклюзиви
середа, 05 листопада 2008 14:29

У британських школах введуть урок алкоголю

У британських школах введуть урок алкоголю
Британська винна асоціація WSTA закликає ввести в шкільну програму заняття, на яких розповідатиметься про правильне вживання алкогольних напоїв.

На думку представників організації, це повинен бути окремий предмет або спецкурс, який викладатиметься на такому ж високому рівні як медична і статева освіта.

Ініціативу підтримав Британський інститут ресторанної справи і запропонував виробникам і продавцям спиртного забезпечити інформаційними матеріалами класи, де планується проводити "алкогольні" уроки.

Передбачається, що заняття проходитимуть у вигляді лекцій і дискусій про помірне споживання спиртного.

Останні дослідження показують, що проблема молодіжного алкоголізму в Британії дуже актуальна. Зокрема, 30% молодих британців вважають, що напиватися раз на тиждень - цілком нормально. Статистика показує, що по рівню алкоголізму Об"єднане Королівство наздоганяє країни колишнього СРСР.

Відзначимо, інша британська організація, Асоціація планування сім"ї, б"ють тривогу з іншого приводу - недостатня статева освіта в школах.

Міністерство у справах дітей, шкіл і сім"ї Британії в минулому місяці вирішило ввести в учбових закладах країни обов"язкові уроки з вивчення способу життя сучасної людини для школярів, на яких передбачається обговорювати алкоголізм, наркоманію і статеву освітченість, повідомляє Смачно.

Зараз ви читаєте новину «У британських школах введуть урок алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути