Ексклюзиви
вівторок, 09 листопада 2021 17:32

В Україні посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами
7

З 8 листопада в Україні посилили відповідальність за жорстоке поводження із тваринами.

Зокрема набули чинності зміни до деяких законодавчих актів щодо захисту тварин, йдеться на сайті Верховної Ради.

"Запровадили заборону на вбивство тварин для регулювання їхньої чисельності, а також знущання чи жорстоке поводження з домашніми та бездомними тваринами. Наприклад, негуманне дресирування, дарування тварин як призи, побиття чи вбивство", - йдеться у повідомленні.

Під забороною також робота пересувних цирків, звіринців, зоопарків і виставок із тваринами. Стежити за дотриманням цієї норми мають місцеві ради. Крім того, заборонили використовувати тварин у рекламі розваг і закладів харчування, для фотосесій (за винятком зоопарків, дельфінаріїв і цирків), утримувати хижих чи рідкісних тварин у неспеціалізованих закладах або вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставлення до домашніх тварин буде вирішальним, кому з батьків залишиться дитина у разі розлучення

Фото: t.me/novoe_vremya

За утримання собак і котів, де це заборонено, вигул собак без повідця та намордників чи у не відведених для цього місцях, неприбирання екскрементів тварини у громадському місці загрожує попередження або штраф від 170 до 340 грн, для посадовців — від 340 до 850 грн.

Якщо дії вчинили повторно, штраф становить від 340 до 510 грн, для посадовців — від 510 до 1020 грн. Якщо ці дії призвели до шкоди здоров'ю людини або її майну, штраф сягає від 1,7 тис. до 3,4 тис. грн із конфіскацією тварини, а для посадовців — від 3,4 тис. грн до 5,1 тис. грн із конфіскацією тварини.

За жорстоке поводження з тваринами з 14 років людину можна притягти до адміністративної, а з 16 років — до кримінальної відповідальності. Постраждалу тварину конфісковуватимуть, а її власника позбавлятимуть прав на утримування тварин на п'ять років. За пропаганду жорстокого поводження із тваринами відтепер загрожує обмеження волі від одного до трьох років або позбавлення волі від двох до трьох років із конфіскацією тварини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білка зі сказом напала на двох людей

У США жінку зі штату Іллінойс засудили до чотирьох днів тюремного ув'язнення за те, що вона не втекла, коли ведмідь гризлі з трьома ведмежатами підійшов на небезпечну відстань. 25-річну Саманту Дерінг також на рік позбавили ​​права на відвідування Єллоустонського національного парку.

Зараз ви читаєте новину «В Україні посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути