субота, 04 червня 2022 12:53

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні назріває дефіцит взуття та одягу

В Україні назріває дефіцит взуття та одягу
Фото: konkurent

В Україні може бути дефіцит одягу та взуття через війну, яку розв'язала Росія.

З магазинів зникає брендовий одяг – через падіння попиту та проблеми міжнародних рітейлерів з оплатою замовлень. Про це йдеться у матеріалі "Forbes Україна".

Крім того, на український ринок досі не повернулися усі міжнародні оператори. Наприклад, закриті магазини Zara, Pull&Bear, Bershka та H&M.

CEO мультибрендового fashion-рітейлера ARGO Павло Савчук розповів, що товару на складах достатньо, але не весь актуальний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії стрімко впав випуск легкових автомобілів

"Продаємо те, що приїхало в січні – у лютому. Не всі літні колекції, які зазвичай завозяться до України у березні – у квітні, доїхали до ТРЦ", - зазначив він.

Ритейлер, з понад 200 світових брендів, завіз до України лише 40-45% замовлених колекцій. Їх, як і інший одяг, стало складніше замовляти. Банки перестали гарантувати оплату боргів рітейлерів. До того ж одяг, наприклад, футболки та взуття, не входять до переліку критичного імпорту. Тому компанії не можуть закуповувати валюту для оплати одягу чи взуття.

У дефіциті виявиться легкий літній одяг, прогнозує Савчук. "Буде дефіцит. Ми виробляємо лише 20% одягу та взуття в Україні. Цього недостатньо", - сказав він.

Сьогодні, 4 червня, набуло чинності рішення ЄС про скасування всіх мит та квот на експорт українських товарів до Євросоюзу. Пільговий режим діятиме протягом року, тобто до 5 червня 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «В Україні назріває дефіцит взуття та одягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути