пʼятниця, 13 травня 2011 16:43

В Україні кожного дня від СНІДу помирає восьмеро людей

В Україні кожного дня від СНІДу помирає восьмеро людей

В Україні за 24 роки існування епідемії ВІЛ/СНІДу померла 21 тисяча молодих людей, повідомили у Всеукраїнській мережі людей, що живуть з ВІЛ.

Основною причиною такої великої кількості смертей є ігнорування державою проблеми ВІЛ/СНІДу та недостатнє фінансування закупівель ліків для ВІЛ-позитивних людей, повідомляють представники організації.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, з 92 тисяч громадян України, які потребують лікування на сьогодні, лише 22 тисячі його отримують. Інші ж 70 тисяч українців, яким гостро необхідне лікування, не отримують його через відсутність фінансування держави.

"Кожен день СНІД забирає життя восьми українців. Найстрашніше те, що ми втрачаємо молоде покоління – майбутнє нашої країни, адже більшість людей, чиє життя забирає СНІД – це молоді люди у віці 25-49 років", - каже Лілія Подкопаєва, олімпійська чемпіонка, Посол Доброї Волі в Україні з питань ВІЛ/СНІДу.

"Сьогодні існує безліч міфів про високу вартість лікування ВІЛ/СНІДу та його раціональність. Мало хто знає, що мінімальний курс АРВ-терапії в Україні коштує $ 234 на рік, що рівнозначно 1872 грн, або 5 грн. 13 коп. на день", - каже Володимир Жовтяк, голова Координаційної Ради ВБО Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД.

Забезпечення всіх ВІЛ-позитивних людей АРВ-терапією – обов'язок держави, закріплений законом України, який на сьогодні не виконується, повідомляють у Всеукраїнській мережі ЛЖВ. "ВІЛ-позитивні люди і надалі будуть вмирати, якщо держава не знайде 5 гривень 13 копійок на лікування кожного з них", - зазначають представники організації.

Нагадаємо, у доповіді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка була оголошена минулого року на Віденській конференції зі СНІДу, зазначалося, що темпи зараження СНІДом в Україні наразі найвищі в Європі.

Зараз ви читаєте новину «В Україні кожного дня від СНІДу помирає восьмеро людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути