понеділок, 07 липня 2008 10:47

В Україні вперше встановили пам"ятники морським розвідникам

В Очакові вперше в Україні встановили пам"ятники морським розвідникам. У центрі спеціальних операцій ВМС України відкрито два бюсти. Один – мічману Юрію Поліщуку, який загинув під час рятувальних робіт на теплоході "Адмірал Нахімов" 1986-го року. Інший – майору Олександру Придатко, який покинув цей світ 2 роки тому на бойових навчаннях. Їм було лише 30 і 25 років відповідно, обидва служили у спецназі на базі в Очакові.

Розвідників називають "морськими котиками". Військова еліта навіть у відставці не розповідає про бойові завдання та їхню географію. Поняття військова дружба для них – не просто слова. Тож коли розсекретили дані про загиблих товаришів, ветерани розвідки зібрали гроші та встановили бюсти героям.

Наказом міністра оборони Юрія Поліщука та Олександра Придатка занесли до списку почесних матросів військової частини. Їхніми прізвищами в Очакові планують назвати вулиці. А в школах міста вивчатимуть історію військової частини "морських котиків". Цього року їй виповнюється 55 років, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вперше встановили пам"ятники морським розвідникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути