Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2012 12:16

В Україні зменшилась кількість абортів

В Україні зменшилась кількість абортів
Фото: old.hurtom.com

Щоб поліпшити демографічну ситуацію в Україні, кожна жінка має народжувати по 3-4 дитини. Таку думку висловила заступник директора Департаменту МОЗ України Валентина Коломийчук під час презентації Фонду народонаселення ООН своєї щорічної доповіді.

"Якщо буде погане ставлення до планування сім'ї,  це буде відображатись на усіх інших показниках у державі. У нас народжується більше хлопчиків, але після 39 років переважає чоловіча надсмертність", — сказала Коломийчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При першій вагітності резус-конфлікту можна не боятися

За її словами, наразі в Україні живуть 45 млн 598 тис людей, із них 53% - жінки. Народити з них можуть 45%.

"Щоб поліпшити демографічну ситуацію, кожна українка має народжувати по 3-4 дитини. Наразі в Україні у віці 10-12 років статеве життя ведуть 1% хлопчиків та 3% дівчаток, у 13-14 років — вже 10%, у віці 15-16 років — більше 50% мають статеві стосунки. З цього лікарі та вчителі повинні робити висновки", — додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За аборт жінок пропонують штрафувати

Валентина Коломийчук також розповіла, що, згідно з їхньою статистикою, з дівчат у віці 15 -19 років майже 9% мають два і більше статевих партнерів протягом року.

"Майже 70% з них мають хоча б один ризикований статевий акт протягом року. Про яке здоров'я цієї вікової групи потім можна говорити, якщо ми маємо таку ситуацію?" - додала вона.

Коломийчук також зазначила, що, згідно статистики, віл-інфекція в Україні з 2007 року поширюється статевим шляхом і у 2011 році було зареєстровано 21 тисячу нових випадків інфікування. При цьому останнім часом збільшилась кількість пологів і знизилась кількість абортів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби живіт жінки був прозорий, вона б ніколи не робила аборту"

"У 2011 близько 100 дівчат у віці до 14 років робили аборти. А також було 2 випадки пологів. Ця ситуація кричуща. Заборона абортів веде до криміналізації. Якщо жінка хоче зробити аборт — вона його зробить будь-якими методами", - наголосила Валентина Коломийчук.

 

Зараз ви читаєте новину «В Україні зменшилась кількість абортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути