пʼятниця, 11 вересня 2009 15:38

В Україні транслюватимуть україномовну версію Euronews

В Україні транслюватимуть україномовну версію Euronews

Президент України Віктор Ющенко і виконавчий директор європейського цілодобового інформаційного телеканалу Euronews Філіп Кайл обговорили перспективи подальшої співпраці зважаючи на введення україномовної короткої версії Euronews на "Першому національному каналі".

Як повідомляє прес-служба глави держави, в п"ятницю було підписано угоду між Національної телекомпанії України (НТКУ) і інформаційною службою Euronews про початок трансляції 15-хвилинних випусків новин з понеділка по п"ятницю на "Першому національному".

В.Ющенко високо оцінив реалізацію такої ініціативи. "Ви робите велику справу цим проектом з консолідації Європи і української інтеграції до Європи", - сказав президент в ході зустрічі.

На його думку, це перший крок до співпраці з провідним новинним каналом. Крім того, В.Ющенко звернув увагу на Euronews можливість спілкування, що надавалася, з європейською аудиторією з важливих питань. "Це надзвичайно цікавий проект, це живий діалог", - підкреслив глава держави.

В.Ющенко оцінив новий проект як одну "з маленьких сторінок нашої євроінтеграції".

У свою чергу, виконавчий директор Euronews також відзначив важливість появи в Україні української версії телеканалу. "Я дуже радий, що канал нарешті буде присутній в Україні. Я відчуваю себе в Україні, як вдома, в Європі, - відзначив він.

За словами Ф.Кайла, наступним кроком співпраці повинна стати робота над повною українською версією Euronews.

Він погодився з думкою президента про те, що Euronews є "хорошим інструментом для інтеграції України до Європи", додавши, що такий проект дасть можливість європейцям отримає більше інформації про українську державу.

З українського боку в зустрічі взяли участь заступник глави секретаріату президента Валентина Руденка, член Національного радого з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мірошниченко, президент НТКУ Василь Ілащук.

Euronews - провідний канал міжнародних новин в Європі. Заснований 1993 року, канал працює як багатомовна багатоформатна новинна служба.

Згідно з дорученням президента України від 26 липня 2005 року, з 1 січня 2006 року НТКУ придбала статус члена Європейського мовного союзу як акціонер міжнародного телеканалу Euronews.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «В Україні транслюватимуть україномовну версію Euronews». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути