пʼятниця, 19 березня 2010 20:52

В Таїланді збираються зробити рекордну акцію протесту

Прихильники поваленого в 2006 році військовим переворотом колишнього прем"єр-міністру Таїланду Таксіна Чинавата хочуть вивести в суботу на вулиці Бангкока колону з двадцяти тисяч автомобілів.

"Це буде найдовша автомобільна процесія, яка коли-небудь використовувалася в антиурядових акціях в усьому світі", - сказав журналістам один з лідерів руху Венг Точіракан, слова якого цитує агентство.

Колона стартує з табору "червоносорочечників" на проспекті Ратчадамнен в 10 ранку в суботу і проїде по основних магістралях міста. Під час "автомобільного маршу за демократію" учасники руху "червоносорочечників" будуть пропонувати городянам приєднатися до масових багатоденним протестів та роздавати стікери з символікою руху.

Уряд докладає всіх можливих зусиль для забезпечення мирного характеру масових маніфестацій. На час демонстрацій поліція охороняє громадський порядок у місті без зброї. Режим внутрішньої безпеки, введений в Бангкоку з 11 по 23 березня, за вказівкою уряду виконується з максимальним проявом ввічливості і приязні з боку силовиків.

Не дивлячись на введення особливого режиму, ніяких обмежень на діяльність журналістів, у тому числі іноземних, у Бангкоку не вводилося.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «В Таїланді збираються зробити рекордну акцію протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути