пʼятниця, 26 лютого 2010 18:28

В колишнього прем"єра Таїланду відібрали нечесно нажиті мільярди

В колишнього прем"єра Таїланду відібрали нечесно нажиті мільярди

Верховний суд Таїланду 26 лютого ухвалив, що статок колишнього прем"єр-міністра цієї країни Таксіна Чінавата був нажитий незаконно. У зв"язку з цим суд розпорядився конфіскувати у політика активи на суму $1,4 мільярда з належних йому $2,3 мільярдів.

На думку суддів, під час перебування Чинавати керівником уряду, підконтрольні йому телекомунікаційні компанії користувалися незаслуженими преференціями, що дозволило їм підвищити свої прибутки і капіталізацію.

У той же час суд вирішив, що відбирати у екс-прем"єра всі кошти було б несправедливо, тому що частину з них він заробив ще до приходу в політику.

Чінават, який проживає за кордоном, по телемосту з Дубая заявив, що під час роботи прем"єр-міністром не порушував законів, а всі його гроші були зароблені чесно.

При цьому він пообіцяв своїм прихильникам в Таїланді продовжити боротьбу проти "військово-бюрократичної еліти".

Активи колишнього прем"єра були заморожені після того, як у 2006 році в країні відбувся військовий переворот, після якого Чінават був змушений втекти з країни.

У 2008 році він повернувся до Таїланду, де постав перед судом за звинуваченням у корупції і незаконному використанні службового становища. Проте чекати вироку у справі він не став і залишив країну.

Вирок - два роки в"язниці - був винесений колишньому прем"єру заочно.

Навесні 2009 року прихильники Чинавата влаштували масові акції протесту в Бангкоку, а сам колишній прем"єр закликав до зміни влади в Таїланді. Після придушення заворушень суд видав ордер на арешт Чинавата за звинуваченням в організації антиурядових виступів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В колишнього прем"єра Таїланду відібрали нечесно нажиті мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути