понеділок, 01 лютого 2010 17:34

Німеччина заплатить мільйони за список корупціонерів

Німеччина заплатить мільйони за список корупціонерів

Німецький уряд скоро може ухвалити рішення щодо купівлі компакт-диску з даними про 1500 осіб, які ошукали німецьке казначейство на суми до 100 млн євро. Працівник швейцарського банку, який записав на диск інформацію про закордонні рахунки, запросив за свої послуги 2,5 мільйони євро, пише Tvn24.

Повідомляється, що 37-річний комп"ютерний фахівець банку HSBC в Женеві таємно скопіював дані тисяч клієнтів банку, що, як він стверджує, ошукали німецький і французький уряди на величезні суми грошей. Він запропонував продати цю інформацію Німеччині, а якщо та не погодиться - повторить свою пропозицію Франції.

Речник Міністерства фінансів Німеччини Міхаель Оффер повідомив, що скоріш за все уряд прийме пропозицію, так само, як і два роки тому, коли в аналогічній справі заплатили 4,2 мільони євро за дані про більш ніж 700 корупціонерів.

Однак, представники німецької влади повідомили, що спершу вони повинні уточнити усі правові сумніви у цій справі. Швейцарський уряд вже висловив своє застереження з приводу можливого використання незаконно отриманих даних німецькими правоохоронними органами.

Дехто з німецьких політиків оскаржує це рішення і вважає, що така угода стане "заохоченням до злочину та крадіжки даних". Також багато християнських політиків-демократів виступили проти купівлі компакт-диску.

"Крадіжка залишається крадіжкою, і держава не повинна брататися зі злодіями", - вважає голова фракції ХДС Фолькер Каудер.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Німеччина заплатить мільйони за список корупціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути