Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2009 11:22

Мера Бірмінгема засудили за корупцію

Мера Бірмінгема засудили за корупцію
Мер Бірмінгема, найбільшого міста в штаті Алабама, визнаний винним у корупції за всіма 60 пунктами звинувачення, повідомляє Associated Press. Ставши засудженим злочинцем, Ларрі Ленгфорд (Larry Langford) автоматично позбувся посади, яку він зайняв після безперечною перемоги на виборах 2007 року. На думку самого політика, справжня причина рішення присяжних - його расова приналежність.

"Вони вигнали з цього журі присяжних чорних стільки, скільки змогли", - оголосив Ленгфорд журналістам, а його дружина Мелва (Melva Langford) додала: "В Алабамі чорношкірим ніколи не домогтися справедливого суду. Повинно бути проведене ретельне розслідування відносно міністерства юстиції". Вирок у справі Ленгфорда очікується через три місяці, йому загрожують великі штрафи і багаторічне ув"язнення, а за даними агентства Reuters - навіть довічне ув"язнення.

Дванадцять присяжних, троє з яких - негри, обговорювали вердикт протягом двох годин. Раніше в ході процесу прокуратура оголосила, що Ленгфорд отримав хабарі готівкою і предмети розкоші на суму 236 тисяч доларів. Злочини відносяться до періоду до вступу політика на посаду мера: він тоді головував в комісії округу Джефферсон, центром якого є Бірмінгем. В обмін на хабарі, як було встановлено, Ленгфорд посприяв збагаченню банкіра Білла Блаунта (Bill Blount).

Сторона звинувачення назвала заяви Ленгфорд про дискримінацію безглуздими і підкреслила, що до журі входили представники різних соціальних та расово-етнічних груп. Один з адвокатів Ленгфорд, Гленнон Трітт (Glennon Threatt), який сам є чорношкірим, також заявив, що расовий фактор на процесі у справі мера значення не мав. Тимчасово виконувати обов"язки мера Бірмінгема буде Крол Смітерман (Carole Smitherman), яка головує в міській раді. Коли і як буде обраний наступник Ленгфорд, поки не вирішено.

За матеріалом: Лента.Ру
Зараз ви читаєте новину «Мера Бірмінгема засудили за корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути