пʼятниця, 05 лютого 2010 16:05

Британських депутатів судитимуть за корупцію

Британських депутатів судитимуть за корупцію

Британська прокуратура пред"явила трьом депутатам-лейбористам і одному лорду-торі офіційні звинувачення в кримінальних злочинах, зокрема в розкраданнях і шахрайстві, повідомляє ВВС News.

Королівська прокуратура почала розслідування після скандалу про витрати депутатів, який вибухнув в травні 2009 року. Тоді публікацію відомостей про використання ними коштів платників податків для відшкодування особистих витрат назвали "чорним днем парламенту".

З"ясувалося, що багато депутатів недобросовісно користувалися наданим ним правом на компенсацію службових витрат. В більшості випадків парламентарії не порушували закон, проте в декількох з них слідчі все ж таки запідозрили склад злочину.

Так, колишній міністр, депутат Еліот Морлі безпідставно, на думку прокурорів, отримав компенсацію витрат по іпотеці у розмірі 16 тисяч фунтів стерлінгів ($25 тисяч). Депутатові Девіду Чайтору буде пред"явлено звинувачення в незаконному отриманні більше 20 тисяч фунтів стерлінгів ($30 тисяч).

Третього депутата, Джима Девайна, слідчі підозрюють в наданні в комітет з компенсацій фальшивих рахунків-фактур. Лордові Ханнінгфілду доведеться відповісти по звинуваченню в розкраданні.

Троє депутатів-лейбористів вже заявили про свою невинність і готовність захистити свою честь в суді. Прокурор Кєїр Сармер розповів, що всі справи про витрати депутатів були ретельно вивчені, а "в чотирьох випадках, ми прийшли до висновку, що є достатні докази, щоб пред"явити звинувачення".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Британських депутатів судитимуть за корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути