понеділок, 15 грудня 2008 08:40

Прем"єр-міністром Таїланду став лідер опозиції

Прем"єр-міністром Таїланду став лідер опозиції

У Таїланді лідер опозиції Абхізіт Вейджаджіва виграв вибори і став новим прем"єр-міністром країни, повідомляє 15 грудня AFP.

За Вейджаджіва проголосували 235 членів парламенту, тоді як за Прачу Промнога, підтримуваного прихильниками колишньої правлячої Партії народної влади, віддали свої голоси 198 парламентаріїв.

Попередній прем"єр-міністр Таїланду Сончат Вонгсават був знятий з посади 2 грудня рішенням Конституційного суду. Також суд розпустив Партію народної влади. Перед цим у вересні Конституційним судом був звільнений прем"єр Самак Сунтаравет. Як Вонгсавата, так і Сунтаравета звинувачували в підтримці ідей екс-прем"єра Танксина Чинавата, усуненого в 2006 році в результаті військового перевороту.

Після відставки Вонгсавата тайські опозиціонери зняли блокаду аеропортів, що продовжувалася з 25 листопада. Блокада стала підсумком загострення політичної ситуації в країні, яке почалося в серпні 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністром Таїланду став лідер опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути