неділя, 23 вересня 2012 03:50

У Швейцарії пройде референдум щодо заборони куріння в громадських місцях

У Швейцарії пройде референдум щодо заборони куріння в громадських місцях
Фото: ailes.com.ua

Громадяни Швейцарії вирішать на референдумі, чи варто забороняти куріння в громадських місцях. З ініціативою під назвою "Захист від пасивного куріння" виступила Швейцарська легенева асоціація за підтримки партій лівого спрямування та близько 50 організацій з охорони здоров'я, захисту прав споживачів, а також профспілок, повідомляють закордонні ЗМІ.

Вони пропонують посилити  федеральний закон, що забороняє куріння в закритих громадських приміщеннях. Подібне трактування, запевняють автори ініціативи, не будучи обов'язковим до виконання, залишило велику свободу дій для регіональної влади. Так, лише у 8 із 26 швейцарських кантонів, включаючи Женеву, заборонено палити в будь-яких закритих приміщеннях.

В інших кантонах допустимо "диміти" в барах, кафе і ресторанах за умови, що їх площа не перевищує 80 кв. метрів або в більш великих приміщеннях, де є поділ на зону для курців і для некурців.

Автори ініціативи тим самим хочуть вберегти людей від наслідків пасивного куріння, від яких у рік в усьому світі, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), вмирають близько 600 тис. чоловік.

Зараз ви читаєте новину «У Швейцарії пройде референдум щодо заборони куріння в громадських місцях ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути