Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2012 20:34

Львівські паркуристи боряться з курінням
5

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

23-річний Олесь Крисюк зі Львова кілька років займається паркуром і тріалом. Розповідає, що екстремальний спорт допоміг йому не запасти на цигарки в підлітковому віці. Хлопець вважає, що на куріння молодь підсідає через брак вражень та адреналіну.

Олесь вправляється на спортивному велосипеді без сидіння: підіймає переднє колесо і вистрибує на задньому на бордюри. Хлопець у джинсах і футболці з написом "Let's spend night together". У вухах навушники, плеєр - у кишені джинсів. Витягує з другої кишені почату пачку цигарок Мальборо.

"Уже місяць ношу. Три цигарки за весь час скурив. Це для особливих випадків. Як друзі дуже захочуть, за компанію, - сміється. - Я теж провожу свої дослідження. Починаю курити з усіма. А потім вирішую познущатися, затоптую цигарку у всіх на очах. Хай собі не думають, що вони круті. Мене нервує масова популярність куріння. Всі знайомі курять. Я досі не можу вшарити, чого. Моя колишня, наприклад, курила, коли тусувалася з подружками. Ми посварилися через то. Усім кажу, що то гамно, а вони курять поголовно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бред Пітт довів своїм курінням дочок до сліз

До Олеся підходить його товариш Ярослав Ільчишин - має зібране у хвіст русяве волосся, вдягнений у футболку з короткими рукавами і спортивні штані. Він саме закінчив тренувати дітей - раз на тиждень безкоштовно навчає їх паркуру. Теж не курить. Сідає на лавку.

"Я міг би скурити сигару на Кубі, щоб відчути смак. Розумію ще - у мене є знайомі старшого віку, які себе поважають, курять люльку. У мене дід моряк. За 50 років свого життя скурив два будинки. Лікарі сказали йому: якщо ти куритимеш далі, тобі прийдеться ампутувати одну ногу. Мав проблеми з судинами. Лиш тоді він взяв себе в руки. А зараз має задишку, гіпертонію, тепер себе гризе, що зараз не може піднятися два кроки вгору по сходах", - наголосив хлопець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловічі органи зменшуються від куріння

Олесь, зробивши коло на велосипеді, знову під'їздить до товариша.

"Якщо дівчина курить - мене не пре, і всьо. По-перше, дуже рідко буває, щоб дівчина виглядала гарно з сигаретою. Насправді це виглядає, як якась базарна баба. Мені одна знайома казала, що надивилася чорно-білих картінок актрис - там такий димок гарний, і вона думає, що виглядає так само. Інша каже, що курить, бо худає: дівчата вважають, що цигарка перебиває голод. Ще третя курить, бо їй на роботі нудно. Була одна знайома, яка дуже мені подобалася. Але через запах диму я не міг з нею нормально спілкуватися. Від неї вже так тхнуло, як від діда старого", - згадує Олесь.

Зараз ви читаєте новину «Львівські паркуристи боряться з курінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути