вівторок, 29 грудня 2015 03:49

У США виправдали поліцейських, що вбили чорношкірого підлітка

У США виправдали поліцейських, що вбили чорношкірого підлітка
Фото: inlegal.com.ua

Присяжні в американському штаті Огайо виправдали двох білих офіцерів поліції, яких звинувачували у вбивстві 12-річного підлітка, афроамериканця, в листопаді 2014 року, передає ВВС.

Прокурор округу Тіматі Макгінті заявив, що вбивство Таміра Райса в Клівленді було, як він заявив, "ураганом людських помилок", збігом негативних обставин, і що ознак злочину в діях поліцейських немає.

Сім'я Райс заявила, що незадоволена висновками присяжних. Родичі вбитого стверджують, що на відеозаписах видно: поліцейські відкрили вогонь дуже швидко після того, як вони прибули на місце події.

Нагадаємо, Т.Райса застрелили в момент, коли він розмахував іграшковим пістолетом на дитячому майданчику. Раніше в жовтні два незалежні експерти прийшли до такого ж висновку про невинуватість поліцейського, який стріляв у підлітка. Загибель Т.Райса викликала масові протести в Клівленді.

Зараз ви читаєте новину «У США виправдали поліцейських, що вбили чорношкірого підлітка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути