Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2012 03:09

В США десятки шкіл закрилися в очікуванні кінця світу

В США  десятки шкіл закрилися в очікуванні кінця світу

У десятках шкіл в американському штаті Мічіган різдвяні канікули розпочалися раніше часу через побоювання настання "кінця світу". Як повідомляють американські ЗМІ, у четвер, 20 грудня, з цієї причини на заняття не пішли тисячі дітей.

За словами місцевої влади, "циркулюючі чутки про кінець світу відволікають учнів і дезорганізують освітній процес". У зв'язку з цим було прийнято рішення закрити школи не 24 грудня, а на кілька днів раніше, передає ІТАР-ТАРС.

На 21 грудня 2012 року припадає кінець одного з циклів календаря індіанців майя. Багато людей по всьому світу вважають, ніби майя таким чином передбачили "кінець світу".

Тим часом побоювання з приводу прийдешнього апокаліпсису стали не єдиною причиною відміни занять в американських школах. За словами їхнього керівництва, рішення про продовження канікул було пов'язано також з трагедією в місті Ньютаун (штат Коннектикут), де на минулому тижні 20-річний Адам Ланца розстріляв 26 осіб, у тому числі 20 дітей.

Після трагедії в Коннектикуті в багато американські школи стали надходити повідомлення від людей, які стверджують, що вони нібито бачили озброєних осіб недалеко від навчальних закладів.

"Ця трагедія змінила нас всіх. На наш погляд, відміна занять зараз є правильним рішенням", - говориться в спільній заяві декількох шкіл Мічигану.

Деякі жителі США цілком серйозно сприйняли інформацію про швидкий "кінець світу" і грунтовно до нього підготувалися. Окремі сім'ї, згідно з повідомленнями ЗМІ, мають намір вирушити у спеціально підготовлені підземні бункери з місячним запасом їжі та води.

Зараз ви читаєте новину «В США десятки шкіл закрилися в очікуванні кінця світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути