неділя, 22 лютого 2009 16:58

В Росії здійснили пограбування десятиріччя

В Росії здійснили пограбування десятиріччя

В УВС Тульської області підтвердили, що пограбована в суботу на трасі "Дон" інкасаторська машина належала ТОВ "1-й Процесинговий банк", передає "Інтерфакс". Про це повідомив керівник прес-служби управління внутрішніх справ регіону Сергій Єленський. Офіційних коментарів від представників банку поки не надходило. Раніше про приналежність машини повідомляло агенство РІА Новини з посиланням на анонімне джерело в правоохоронних органах.

За словами Єленського, машина "Тойота" виходила з Ростова-на-Дону до Москви. У ній знаходилися дві людини - водій і касир, охорони не було. У сумках було близько 43 мільйонів рублів. Як повідомлялося раніше, пограбування, яке вже називають одним з найбільших за останнє десятиріччя в Росії, було здійснене у Воловському районі Тульської області, на 267-му кілометрі федеральної траси "Дон". Злочинців було семеро, двоє з них були одягнені у форму співробітників ДПС. Вони перегородили шлях машині і, погрожуючи зброєю, забрали всі гроші. Після цього грабіжники втекли на автомашинах "Жигулі" і "Соболь".

Оперативні заходи позитивних результатів не дали

Для пошуку злочинців на території Тульської області і Московської, яка з нею межує, Орловської, Калузької, Ліпецької і Рязанської областей був введений план "Перехоплення". В УВС Тульської області була створена спеціальна група для координації дій правоохоронних органів. Проте поки оперативні заходи позитивних результатів не дали, пошук злочинців продовжується.

Пограбування за розміром викраденого співставно з пограбуванням Читинського відділення Байкальського банку Ощадбанку РФ в травні 2007 року, яке називали найгучнішим за останні десять років. Тоді зловмисники, убивши двох охоронців, викрали зі сховища і банкоматів 38 мільйонів 690 тисяч рублів, десять золотих злитків і сім злитків срібла.

"1-й Процесинговий банк" отримав ліцензію Банку Росії в липні 2008 року, постачальник послуг для клієнтів платіжних систем ОСМП і e-port. Згідно інформації, розміщеної на сайті банку, його завданням є забезпечення миттєвих розрахунків між своїми клієнтами і партнерами банку, він не бере участь в кредитуванні і не працює з цінними паперами. Щомісячно банк забезпечує фінансовий супровід більше 230 мільйонів транзакцій. У Тульській області філії банку немає, пише lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Росії здійснили пограбування десятиріччя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути