четвер, 22 травня 2008 14:37

В результаті авіаудару ВПС США загинули 8 мирних іракців

В середу вночі в районі іракського міста Байджі американський військовий літак атакував автомобіль, завдавши удару з повітря. В результаті були убиті 8 мирних громадян, серед яких було двоє дітей і один немолодий чоловік, повідомило іракське поліцейське керівництво.

За словами начальника поліції Байджі полковника Мудхера аль-Кайзі, загиблі були пастухами. Люди були розстріляні з повітря після того, як разом з дітьми спробували втекти від військових, розповіли родичі загиблих.

Як повідомив агентство начальник поліції Ахмед Хуссейн, загиблі - хлопчики восьми і одинадцяти років.

У міській лікарні Байджі підтвердили, що отримали вісім тіл.

Представники американського військового командування стверджують, після того, як військові помітили "підозрілу активність", ними були зроблені відповідні попередження. Проте люди в машині проігнорували вимоги зупинитися. Після цього була дана команда про нанесення авіаудару. "Цей злочин зробить відносини між іракцями і американськими військовими ще більш напруженими. Це негативно позначиться на безпеці в регіоні", - заявив полковник Мудхер аль-Кайзі агентству Reuters.

"Сили коаліції жалкують про втрату безневинних життів цивільних осіб", - заявив капітан Гордон Делкамбр журналістам. - "Терористи піддають небезпеки дітей, продовжуючи демонструвати своє байдуже відношення до цінності людського життя".

В ООН висловили занепокоєння з приводу кількості мирних жителів, що гинуть в Іраку в результаті повітряних атак. Як вважають представники організації, необхідно проявляти велику обережність при проведенні військових операцій, щоб зберегти життя простих громадян, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «В результаті авіаудару ВПС США загинули 8 мирних іракців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути