Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2007 15:31

В рейтингу найбільш небезпечних доменних зон лідирують Румунія і Росія

Компанія McAfee, що спеціалізується на інтернет-безпеці, оприлюднила результати дослідження безпеки веб-сайтів, що входять до складу 265 доменних зон.

Згідно з оприлюдненими даними, найбільш небезпечною є зона .st, що належить острову Сан-Томе. У даній зоні близько 18,5% всіх ресурсів містять шкідливе програмне забезпечення, експлойти або фішингові схеми. Проте з великих доменів найбільшу небезпеку являють зони .ro (Румунія) та .ru (Росія). Для них кількість шкідливих сайтів складає 5,6% і 4,5% від загального числа онлайнових ресурсів, відповідно.

Слідом за Росією йде Словаччина, в доменній зоні якої небезпечні 3,9% сайтів. Для Китаю і Сполучених Штатів даний показник складає 3,7% і 2,1%, відповідно.

Україна має в цьому рейтингу показник 1,7%.

Серед доменів загального призначення, таких як .com, .gov, .info, .edu і .biz, найбільш небезпечною визнана зона .info. У ній близько 7,5% сайтів містять шкідливе програмне забезпечення, експлойти тощо. У доменній зоні .com небезпечними визнано 5,5% відсотка ресурсів, а в зоні .gov - 0,% сайтів.

В цілому, відзначають в McAfee, близько 4,1% всіх онлайнових ресурсів можуть являти загрозу для середньостатистичного користувача інтернету. Найбільш безпечними визнані зони .fi, .ie і .no, що належать, відповідно, Фінляндії, Ірландії та Норвегії. У них кількість шкідливих сайтів не перевищує 0,1-0,2% від загальної кількості, як вказано на сайті McAfee Site Advisor.

Зараз ви читаєте новину «В рейтингу найбільш небезпечних доменних зон лідирують Румунія і Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути