понеділок, 18 лютого 2008 12:32

Минулого року на Чернігівщині осиротіли 800 дітей

У 2007 році в Чернігівській області створено 45 прийомних сімей, у яких виховуються 68 дітей.

Як повідомили у прес-службі Чернігівської облдержадміністрації, про це повідомив заступник голови ОДА Володимир Приходько.

За його словами, у Чернігівській області функціонують один дитячий будинок сімейного типу та 69 прийомних сімей, членами яких стали майже 110 дітей, що є сиротами чи позбавлені батьківського піклування.

"У Рік підтримки національного усиновлення докладатимемо зусиль, щоб право дитини на виховання у сім"ї дотримувалося", - пообіцяв В.Приходько.

Минулого року на Чернігівщині осиротіли 800 дітей, більшість з них були усиновлені чи взяті під опіку. Проте третина таких дітей були направлені у заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко вважає за необхідне приділити особливу увагу фінансуванню видатків на утримання прийомних сімей, а також розробити відповідні місцеві програми підтримки багатодітних сімей, зокрема, тих, що виховують 10 і більше дітей.

Цього року за сприяння влади Чернігівської області планується створити 51 прийомну сім"ю та три дитячих будинки у Городнянському, Коропському та Щорському районах, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Минулого року на Чернігівщині осиротіли 800 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути