вівторок, 05 червня 2007 08:56

У Празі Буша зустріли акціями протесту

Прибуттю Буша в понеділок передували акції протесту. Спочатку поблизу американського посольства зібралося близько ста чоловік, протестуючих проти розміщення елементів американською ПРО в Чехії. Вони тримали в руках плакати: "Ні війні, ні радарам" та "Ковбой Буш - твоє місце біля корів".

Акція, організована Комуністичним союзом молоді і празьким комітетом Компартії, пройшла мирно. Правопорядок під час її проведення забезпечували декілька десятків поліцейських.

Трохи пізніше недалеко від будинку МЗС Чехії зібралися близько двох тисяч протестувальників. Спочатку акція планувалася поряд з резиденцією президента країни. Організатори акції - громадська організація "Ні радарам", створена після того, як стало відомо про плани США розмістити в Чехії радар в рамках системи ПРО, заявили, що МВС зажадало вибрати інше місце і звинуватили міністерство в порушенні їх права на проведення мітингів.

У свою чергу, представник МВС Радек Голи спростував заява організаторів акції. "Міністерство внутрішніх справ нічого не забороняло і заборонити не може", - сказав він.

Інформація про які-небудь серйозні зіткнення не поступала.

Для забезпечення безпеки американського президента в Празі мобілізовано півтори тисячі поліцейських, а також представники спецслужб. Повітряний простір контролюється винищувачами, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «У Празі Буша зустріли акціями протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути