четвер, 14 серпня 2008 15:49

На Полтавщині дорожчає хліб

ВАТ "Кременчуцький хлібокомбінат" в Кременчуці (Полтавська область) з 15 серпня підвищить ціну на 10 коп за буханець на пшеничний хліб масового вживання.

Ціна буханця масою 610 грамів з борошна першого сорту складе 2 грн 10 коп замість 2 грн, подорожчання складе 4 %.

Причини підвищення цін, за словами представника комбінату, - збільшені витрати на газ для підприємства у зв"язку з його подорожчанням - на 21,4 %, а також подорожчання питної води в Кременчуці - на 18,2 %.

"Зважаючи на ці причини, виробництво хліба з пшеничного борошна першого ґатунку, якого на підприємстві випікається 33 %, в порівнянні з іншими видами продукції, є збитковим. До того ж, постачання борошна з фонду Держрезерву здійснюється нестабільно", - заявила представник комбінату.

ВАТ "Кременчуцький хлібокомбінат" є монополістом ринку хлібопродуктів в Кременчуці. Підприємство випікає близько 40 тис тонн хліба на добу. Значна частина продукції реалізується в Глобінському, Кременчуцькому, Козельщинському, Кобеляцкому районах Полтавської області.

А в Києві в липні вже підвищили ціни: хліб подорожчав майже удвічі. Одночасно близько 400 тис киян уже отримують адресну допомогу на компенсацію нової вартості хліба, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині дорожчає хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути