Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2012 11:14

В Пентагоні вигадали електромагнітну зброю для розгону мітингів

В Пентагоні вигадали електромагнітну зброю для розгону мітингів

Американські військові розробили новий тип зброї - високочастотні електромагнітні промені з радіусом ураження до 1 км. За словами глави Об'єднаної дирекції з нелетальних видів зброї, Трейсі Тафолла, це найбезпечніший тип озброєння, що не заподіює шкоди людям. Його можна використовувати для розгону мітингів, що недавно і зробили американські військові.

"Промінь болю", як охрестили його в Пентагоні, відноситься до "системи активного відкидання" (ADS). Це установка, яка генерує високочастотні електромагнітні коливання. Коли такий промінь спрямовують на людину, вона переживає досить неприємні відчуття - ніби її накрила хвиля нестерпного жару. Свою розробку компанія Raytheon назвала тепловими променями.

Між тим, це найбезпечніший тип озброєння, який мають американські військові, заявляє Трейсі Тафолла. "Ви не зможете ні побачити, ні почути, ні понюхати його. Але ви його відчуєте", - говорить він.

Напередодні теплові промені показали в дії на базі ВМС США в штаті Вірджинія. Морські піхотинці розіграли ціле шоу - одні зображували натовп протестуючих, інші намагалися розігнати мітинг. Коли установка ADS, розміщена на даху військового броньовика, була приведена в дію, всі "демонстранти" почали тікати. Вплив "променів болю" виявилося дуже неприємним.

Як заявляють творці нової нешкідливої зброї, теплові промені безпечніші за гумові кулі і сльозогінний газ. Вони не загрожують людям раком і не заподіють шкоди навіть вагітним.

Зараз ви читаєте новину «В Пентагоні вигадали електромагнітну зброю для розгону мітингів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути